Szociális szakgondozó OKJ képzés

Szociális szakgondozó képzés
Szociális ellátásra szoruló embereknek szeretnél segíteni, empátiával és odafigyeléssel támogatnál másokat. Szeretnél hozzájárulni, hogy a szociális intézményekben a személyes gondoskodás szervezetten és hatékonyan folyjon.

További információk

Képzés megnevezése: Szociális szakgondozó - OKJ 54 762 03
Nyilvántartásba vételi szám: E-000971/2014/A065

Nálunk vizsgázhatsz!
OKJ-s vizsgád vizsgaközpontunkban, modulzáró vizsgáid saját oktatóid előtt teheted le.

Jogszabályi változás

Induló csoportok

Őszi csoport
A képzés formája önköltséges OKJ képzés esti tagozat
Jelentkezés feltétele érettségi bizonyítvány és egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
Diákigazolvány -
Időtartam 11 hónap
Jelentkezési határidő 2019. július 30.
Beiratkozás 2019. szeptember 7., 12:00
Kezdés 2019. szeptember 7.
Ütemezés hetente
Oktatási napok szombaton 9:00-17:00
Tandíj egyéni befizetőknek

195 000 Ft
9x20 000 Ft,
majd 15 000 Ft 

egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 185 250 Ft

Tandíj intézményi és céges befizetőknek

195 000 Ft
3x65 000 Ft

egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 185 250 Ft

Záróvizsga díj

55 000 Ft
(egyéni befizetőknek:
2x27 500 Ft)

Ingyen jegyzet és gyakorlat:

A szakmai gyakorlatot iskolánk igény esetén biztosítja, a vizsgák teljesítéséhez szükséges segédanyagokat pedig feltöltjük az ügyfélkapura, így azokat bármikor könnyedén elérheted.

 
Hallgasd meg leendő tanárod gondolatait:

Kedvezmények:

 • Kismama kedvezmény! A képzés megkezdésekor GYED-en vagy GYES-en lévő kismamáknak 10% kedvezményt adunk a tandíjból.
 • A képzés megkezdésekor regisztrált munkanélkülieknek 10% kedvezményt biztosítunk a teljes tandíj összegéből.
 • Csoportos kedvezmény: hozz magaddal még legalább egy olyan jelentkezőt, aki veled együtt beiratkozik a képzésre, és a tandíj összegéből 10% kedvezményt adunk neked és annak is, akit hoztál. A kedvezményt csak új tanulóink vehetik igénybe, akik korábban nem jártak a Pannon Kincstárba. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy online jelentkezéskor a megjegyzés rovatban mindenkinél szerepeljen a csoportos kedvezményt igénybevevők neve, azaz, akikkel együtt fogtok beiratkozni. Ha postai úton, e-mailen vagy személyesen jelentkeztek, akkor a neveket a jelentkezési lapra tudjátok ráírni.
 • Egyösszegű tandíjbefizetés esetén 5% kedvezményt adunk, amennyiben a befizetés a beiratkozás utáni héten, legkésőbb csütörtökig megtörténik. (FIGYELEM: amennyiben a fizetés nem történik meg a megadott határidőn belül, a kedvezmény érvényét veszíti).

A fenti kedvezményeink nem összevonhatóak egymással! Továbbá kedvezményes időszak (pl. Early Bird, akciós ár és más promóciók) alatt a fenti kedvezmények nem érvényesíthetők!

További kedvezmények:

 • Kitűnő tanulmányi eredményed esetén iskolánk egy általad választott nyelvű (angol, német, francia, olasz, spanyol) Europass bizonyítvány-kiegészítővel ajándékoz meg Téged.
 • Vizsgagarancia: sikertelen szakmai vizsga esetén ingyenesen biztosítjuk a következő vizsgára történő felkészítést. Ennek feltétele, hogy az utolsó modulzáró vizsga időpontja és a pótvizsga időpontja között nem telhet el 1 év.
 • Pannon Kincstár Klub kedvezmény: visszatérő tanulóinkat 10 000 Ft értékű vizsgadíj kedvezménnyel jutalmazzuk!

Mellettünk szól még:

 • Intézményünk Budapesten, a belváros szívében (Váci utca) patinás környezetben, modern körülmények között biztosítja a nyugodt, célorientált oktatási feltételeket.
 • A képzés befejeztével lehetőséged van Europass bizonyítvány kiegészítőt igényelni.
 • A felnőttképzés területén több mint 12 éves tapasztalattal rendelkezünk.
 • Nincs regisztrációs díj.
 • Tantermeink a képzés során szükséges számítástechnikai berendezésekkel, az oktatás során elengedhetetlen informatikai programokkal felszereltek.
 • Intézményünkben ingyenes Internet elérést biztosítunk.
 • Szakmailag felkészült, a területükön aktívan tevékenykedő oktatóink a mindennapokban használható tudást adnak tovább.
 • OKJ vizsgáink iskolánkban zajlanak, jelenléti igazolást adunk.
 • Büfénk széleskörű kínálata étkezési lehetőséget biztosít.
 • Ügyfélkapunk ingyenes használata, melyen keresztül elérhető a tananyag, és pénzügyek is intézhetőek.
 • A képzés díja tartalmazza a gyakorlat megszervezését is. Amennyiben kéred, segítünk gyakorlati helyet találni.
 • Egyéni befizetők esetén havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk.

 

Mi lesz a feladatod szociális szakgondozóként?

Kapcsolatot teremtesz a segítségre szorulókkal, felméred a problémáikat és szükségleteiket. Személyre szabott gondozási, ápolási, fejlesztési vagy rehabilitációs tervet készítesz számukra. Támogatod őket abban, hogy elfogadják új élethelyzetüket és beilleszkedjenek a társadalomba. Szükség esetén segíted őket a mindennapi tevékenységek elvégzésében, mint például az öltözködésben, az étkezésben, a háztartás vezetésében. Megtervezed a saját és az irányításod alá tartozók munkáját, ütemezed a feladatokat, ellenőrzöd a munkafolyamatok elvégzését. Munkacsoportokat alakítasz ki és hatékonyan megszervezed a tárgyi és személyi erőforrások felhasználását.

Hol tudsz majd elhelyezkedni?

Szociális szakgondozóként változatos munkalehetőségek várnak a hazai szociális intézményekben, a szegénység, hajléktalanság és munkanélküliség problémáival foglalkozó intézményekben, idősek otthonaiban, valamint a fogyatékkal élők, pszichiátriai és szenvedélybetegek közösségi és bentlakásos intézményeiben. A nyugati országokban állandó hiány van szakképzett szociális szakgondozókból, így a képzés elvégzésével külföldön is könnyen el tudsz helyezkedni.

Ha tovább képeznéd magad a szociális szakgondozás egy speciális területén, várunk GERONTOLÓGIAI, PSZICHIÁTRIAI vagy SZENVEDÉLYBETEG-GONDOZÓ képzésünkre!

Jelentkezz most!

Jelentkezéshez kérünk, hogy kattints a jelentkezés gombra!

Jelentkezés

Érdeklődsz a képzések iránt?

Örömmel válaszolunk kérdéseidre!
Hívj minket a 
+36 1 577 8322 számon
vagy írj e-mailt nekünk!

Már aktív tanulónk vagy?

Az órarendet, tananyagokat, vizsgáidat az Ügyfélkapun keresztül eléred!


A képzés támogatója:

A Schweitzer Albert Református Szeretetotthon gyakorlati hely biztosításával támogatja a tanulóinkat.


A képzésről mondták

"Juhászné Csuka Csilla és Földes Petra tanárnők magas színvonalú előadásai és emberi hozzáállásuk az osztály irányában, segítőkészségük, hogy ne veszítsük el a kedvünket és megmaradjunk a szakmában minden tiszteletet megérdemel. Csilla vállalta, hogy osztályfőnökként mindenben fordulhatunk hozzá, mert látta, hogy talajtalanul fúj minket a szél. Aki az utcáról jött be és nem járt még betegágy közelében igencsak lelki segítségre szorul. Sokat segítünk egymásnak, enélkül nem menne. Külföldön képzelem el a munkavállalást, amennyiben sikerül a vizsgám, amiért úgy érzem erőm szerint mindent megteszek a gyerekeim és a munkám mellett."

"De eddig mindenkivel elégedett vagyok és a suli is tetszik. Szeretnék még egy ráépülő képzést elvégezni."

"Nagyon elégedett vagyok, és tetszik minden. Baráti hangulat, színvonalas, képzett, kedves tanárok. Öröm ide járni, és másnak is ajánlani fogom."