Ápoló OKJ képzés

Ápoló képzés
Ápolásra szoruló embereken szeretnél segíteni, empátiával és felelősségteljesen gondoskodsz másokról. Megérted, hogy a betegek sokszor életük legnehezebb időszakát élik át, és a törődés, amit kapnak, nagyon sokat jelent számukra.

A GYAKORLÓ ÁPOLÓ OKJ képzésre épülő szakképesítés.

Diákigazolvány

A képzéshez esti diákigazolvány is jár, amelyre az utazási kedvezmény minden korosztály számára korlátlanul igénybe vehető. Spórolj a bérleten, és vedd igénybe a diákkedvezményeket!

További információk

Képzés megnevezése: Ápoló - OKJ 55 723 01

Nálunk vizsgázhatsz!
OKJ-s vizsgád vizsgaközpontunkban, modulzáró vizsgáid saját oktatóid előtt teheted le.

Jogszabályi változás

Induló csoportok

Őszi csoport
A képzés formája önköltséges OKJ képzés esti tagozat
Jelentkezés feltétele 54 OKJ gyakorló ápoló képesítés, érettségi bizonyítvány és egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
Diákigazolvány van
Időtartam 1 tanév
Jelentkezési határidő 2019. július 30.
Beiratkozás 2019. szeptember 7., 12:00
Kezdés 2019. szeptember 7.
Ütemezés kéthetente
Oktatási napok szombaton 8:00-18:00
Tandíj egyéni befizetőknek

 280 000 Ft 
8x35 000 Ft

egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 266 000 Ft

Tandíj intézményi és céges befizetőknek

280 000 Ft 
96 000 Ft, majd
2x92 000 Ft

egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 266 000 Ft

Záróvizsga díj

70 000 Ft
(egyéni befizetőknek: 2x35 000 Ft)

Ingyen jegyzet és gyakorlat:

A szakmai gyakorlatot iskolánk igény esetén biztosítja, a vizsgák teljesítéséhez szükséges segédanyagokat pedig feltöltjük az ügyfélkapura, így azokat bármikor könnyedén elérheted.

 
Hallgasd meg leendő tanárod gondolatait:

Kedvezmények:

 • Kismama kedvezmény! A képzés megkezdésekor GYED-en vagy GYES-en lévő kismamáknak 10% kedvezményt adunk a tandíjból.
 • A képzés megkezdésekor regisztrált munkanélkülieknek 10% kedvezményt biztosítunk a teljes tandíj összegéből.
 • Csoportos kedvezmény: hozz magaddal még legalább egy olyan jelentkezőt, aki veled együtt beiratkozik a képzésre, és a tandíj összegéből 10% kedvezményt adunk neked és annak is, akit hoztál. A kedvezményt csak új tanulóink vehetik igénybe, akik korábban nem jártak a Pannon Kincstárba. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy online jelentkezéskor a megjegyzés rovatban mindenkinél szerepeljen a csoportos kedvezményt igénybevevők neve, azaz, akikkel együtt fogtok beiratkozni. Ha postai úton, e-mailen vagy személyesen jelentkeztek, akkor a neveket a jelentkezési lapra tudjátok ráírni.
 • Egyösszegű tandíjbefizetés esetén 5% kedvezményt adunk, amennyiben a befizetés a beiratkozás utáni héten, legkésőbb csütörtökig megtörténik. (FIGYELEM: amennyiben a fizetés nem történik meg a megadott határidőn belül, a kedvezmény érvényét veszíti).

A fenti kedvezményeink nem összevonhatóak egymással! Továbbá kedvezményes időszak (pl. Early Bird, akciós ár és más promóciók) alatt a fenti kedvezmények nem érvényesíthetők!

További kedvezmények:

 • Kitűnő tanulmányi eredményed esetén iskolánk egy általad választott nyelvű (angol, német, francia, olasz, spanyol) Europass bizonyítvány-kiegészítővel ajándékoz meg Téged.
 • Vizsgagarancia: sikertelen szakmai vizsga esetén ingyenesen biztosítjuk a következő vizsgára történő felkészítést. Ennek feltétele, hogy az utolsó modulzáró vizsga időpontja és a pótvizsga időpontja között nem telhet el 1 év.
 • Pannon Kincstár Klub kedvezmény: visszatérő tanulóinkat 10 000 Ft értékű vizsgadíj kedvezménnyel jutalmazzuk!

Mellettünk szól még:

 • Intézményünk Budapesten, a belváros szívében (Váci utca) patinás környezetben, modern körülmények között biztosítja a nyugodt, célorientált oktatási feltételeket.
 • A képzés befejeztével lehetőséged van Europass bizonyítvány kiegészítőt igényelni.
 • A felnőttképzés területén több mint 12 éves tapasztalattal rendelkezünk.
 • Nincs regisztrációs díj.
 • Tantermeink a képzés során szükséges számítástechnikai berendezésekkel, az oktatás során elengedhetetlen informatikai programokkal felszereltek.
 • Intézményünkben ingyenes Internet elérést biztosítunk.
 • Szakmailag felkészült, a területükön aktívan tevékenykedő oktatóink a mindennapokban használható tudást adnak tovább.
 • OKJ vizsgáink iskolánkban zajlanak, jelenléti igazolást adunk.
 • Büfénk széleskörű kínálata étkezési lehetőséget biztosít.
 • Ügyfélkapunk ingyenes használata, melyen keresztül elérhető a tananyag, és pénzügyek is intézhetőek.
 • A képzés díja tartalmazza a gyakorlat megszervezését is. Amennyiben kéred, segítünk gyakorlati helyet találni.
 • Egyéni befizetők esetén havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk.

 

Mi lesz a feladatod ápolóként?

Ápolod, gondozod és segíted a betegeket. Ez egyrészt adminisztratív feladatokkal jár, hiszen ápolóként a te felelősséged, hogy a beteg minden adata, vizsgálati eredménye és gyógyszere megfelelően dokumentálva legyen. Másrészt a teljes gyógyulási folyamatban segítő szerepet töltesz be. Önállóan felkészíted a betegeket a vizsgálatokra, kezelésekre, ezekhez asszisztálsz, majd pedig felügyeled, az orvos utasításainak megfelelően gyógyszerrel látod el őket. Sürgősségi esetben beavatkozol, akár életet is mentesz. Az egészségeseknek is segíthetsz majd prevencióval, egészségnevelő tevékenységgel vagy betegség utáni rehabilitációval.

Hol tudsz majd elhelyezkedni?

Ápolóként itthon változatos munkalehetőségek várnak a kórházakban, klinikákon, szanatóriumokban és egyéb egészségügyi, illetve gondozási feladatot ellátó intézményekben. A nyugati országokban állandó hiány van szakképzett ápolókból, így a képzés elvégzésével külföldön is könnyen el tudsz helyezkedni.

Ha tovább képeznéd magad az ápolás egy speciális területén, iskolánkban számos ráépülő képzésből válogathatsz. A DIABETOLÓGIAI, PSZICHIÁTRIAI, GERIÁTRIAI vagy HOSPICE SZAKÁPOLÁS mellett a FOGLALKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGY és az EGÉSZSÉGÜGYI GYAKORLATVEZETÉS területén is kínálunk képzéseket.

Jelentkezz most!

Jelentkezéshez kérünk, hogy kattints a jelentkezés gombra!

Jelentkezés

Érdeklődsz a képzések iránt?

Örömmel válaszolunk kérdéseidre!
Hívj minket a 
+36 1 577 8322 számon
vagy írj e-mailt nekünk!

Már aktív tanulónk vagy?

Az órarendet, tananyagokat, vizsgáidat az Ügyfélkapun keresztül eléred!


A képzés támogatója:

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház gyakorlati hely biztosításával támogatja a tanulóinkat.


A képzésről mondták

"Örömmel tájékoztatom Önt arról, hogy Vörösné Varga Éva a PKT tanulója osztályunkon, gyakorlati ideje letöltése alatt két idős ember életét mentette meg oly módon, hogy elvégezte rajtuk a Heimlich-fogást. A kolléganő elméleti és gyakorlati tudását egyaránt példaértékűnek találtam, házi feladatait precízen elvégezte, az idős emberekhez való viszonyulása és szorgalma is kiemelte őt társai közül."

"A PKT tanulóira jellemző, hogy az iskola értékrendjét követve megbízhatóan, kellő szakmai érdeklődést tanúsítva végzik gyakorlatukat."

"Alapvetően érzem, hogy komolyan veszik az oktatást, szervezést. Az igazgatónő és stábja profi, komoly, szervezett. Adminisztráció kiváló."

"Mindennel elégedett vagyok.
Képzés befejezte után választok egy újabb képzést itt az iskolában."

"Mindennel meg vagyok elégedve. Nagyon pozítiv dolognak tartom hogy nagyon rugalmas a csapat és hogy meg lehet mindent oldani egyből ha valamilyen probléma adódik. Nagyon jó a csapat."