ÉKES (Érzékenyítés, Kommunikáció, Empátia a Segítő szakmákban)

ÉKES (Érzékenyítés, Kommunikáció, Empátia a Segítő szakmákban)
ÉKES, azaz Érzékenyítés, Kommunikáció, Empátia a Segítő szakmákban – 32 órás, több modulból álló tréningünk célja a résztvevők önismeretének, kommunikációjának, empátiájának, konfliktus kezelési technikáinak fejlesztése. Hatékony kommunikációs módszerek elsajátítása a szülőkkel való kapcsolattartásban, hogy az együttműködés optimális, együttműködő, partneri kapcsolat legyen.

35 kreditpontot érő továbbképzésünkön a szakma kiválóságaitól sajátíthatod el mindazt, amivel hozzájárulsz klienseid egészségéhez.

 

A tanfolyam célja a résztvevők önismeretének, kommunikációjának, empátiájának, konfliktus kezelési technikáinak fejlesztése.

Hatékony kommunikációs módszerek elsajátítása a szülőkkel való kapcsolattartásban, hogy együttműködésük optimális, együttműködő, partneri kapcsolat legyen. A munkatársak képesek legyenek személyes, szakmai támogató interjúra, konzultációra, tanácsadásra a gyerekeket nevelő szülőkkel. Tudatosan vezessenek beszélgető köröket, szülői csoportokat a családokkal történő együttműködés során. Elfogadó attitűddel erősítsék szülői szerepüket. Kommunikációjuk bizalmat, megerősítést, támogatást közvetítsen.

A tanfolyam fókuszában a csoportképzés és az önismeret áll. Ez tréning jellegű foglalkozásokat – gyakorlatokat jelent. A kommunikáció és konfliktuskezelés témaköröknél, már a mindennapi gyakorlati munka is azonos súllyal és jelentőséggel szerepel, hiszen az egyes tanult ismereteket, módszereket és alkalmazásukat azonnal lefordítjuk a napi gyakorlatra. A tanfolyam a szakmai munkáról szól. Lényege a tanultak alkalmazása, integrálása a gyakorlatban. A családokkal végzett munka gyakorlata összetett, és komoly stresszhelyzetet jelent. Segítséget kívánunk nyújtani ezen tanfolyam keretén belül, ahol a kommunikáció eszköztárát összekapcsoljuk az esetmegbeszélés, a hatékony kommunikáció módszereivel. Az egyes csoportalkalmak között lehetőséget kínálunk önálló feladatvégzésre, gyakorlatra, melyek eredményeiről, tapasztalatairól a csoporttagok beszámolhatnak a soron következő csoporton.

Utoljára, de nem utolsó sorban a gyermekjóléti alapellátásban foglalkoztatott munkatársak olyan készségeik és kompetenciák fejlődésének elősegítése, melyek hozzásegítik őket, hogy munkájukat előítéletmentesen, empátiával, segítő attitűddel végezzék a kisgyermekek és az őket nevelő családok érdekében

Oktatóink:

  • Scheer Ferencné / szakvizsgázott szociálpedagógus, szakértő
  • Vajda Zsolt / szociális munkás, szociálpolitikus és coach

Nyilvántartási száma: T-05-028/2018

A továbbképzés szabadon választott továbbképzésnek minősül, a részvétel 35 kreditpontot jelent meglévő a listában szereplő szakteruletek egyikével rendelkezőknek.
Részvételi díj: 32 000 Ft
Tervezett időpont: 2019. április 04-11-18-25. (4 nap)
Jelentkezési határidő: 2019. április 1.
Helyszín: Pannon Kincstár / 1056 Budapest, Váci utca 47. II. emelet

 

Jelentkezz most!

Jelentkezni az ITT kitöltött Google formon keresztül tudsz.

Érdeklődsz a képzések iránt?

Örömmel válaszolunk kérdéseidre!
Hívj minket a 
+36 1 577 8322 számon
vagy írj e-mailt nekünk!

Már aktív tanulónk vagy?

Az órarendet, tananyagokat, vizsgáidat az Ügyfélkapun keresztül eléred!