BURN OFF - A kiégés tréning

BURN OFF - A kiégés tréning
BURN! OFF! – 30 órás, több modulból álló kiégési tréningünk célja az ismeretátadás, az önreflexió kialakítása és elsajátítása a helfer szindrómával és a burnout-tal kapcsolatban.

35 kreditpontot érő továbbképzésünkön a szakma kiválóságaitól sajátíthatod el mindazt, amivel hozzájárulsz klienseid egészségéhez.

Személyiségfejlesztő tréningünk a kiégéssel kapcsolatban öt tematikai egység mentén épül fel:

 1. Ismeretek
 2. Megelőzés
 3. Felismerés
 4. Kiútkeresés
 5. Megoldás

A tréning során a munkamódszerek széles skáláját alkalmazzuk: interaktív kiselőadások, egyéni- és páros gyakorlatok, kiscsoportos feladatok, nagykörös megbeszélések, projektmódszer, kooperatív gyakorlatok és teszt kitöltés. A tréning 30 órája alatt folyamatosan alkalmazunk ráhangoló játékokat, lazító gyakorlatokat.

 • Az ismeretek témakör alapvető tudásokat közvetít a kiégésről és a helfer szindrómáról. a témakört az elméleti alapokhoz kapcsolódó sajátélményű gyakorlatokkal is feldolgozzuk.
 • A megelőzés témakör nagymértékben támaszkodik a modern szakirodalomra és az elfogadott jó gyakorlatokra. Ennél a résznél kap teret először a motiváció az önreflexióra.
 • A felismerés tematikai egységet saját élmények megosztásával, feldolgozásával, teszttel, „labor feladatokkal” és koordinált megbeszéléssel dolgozzuk fel. A tréningvezetők facilitátori eszközökkel segítik elő a csoporttagok közötti nyílt kommunikációt. Ennél a résznél a személyesség az „én közlés” és a tapassztalatcsere dominál.
 • A kiútkeresés szakaszában egyrészt visszautalás történik a megelőzési technikákra, módszerekre, másrészt új lehetőségeket veszünk sorra. Az alcím nem véletlenül kiútkeresés. Itt a személyes utak, lehetőségek, módszerek állnak fókuszban. alternatívákat vázolunk fel, majdkiscsoportokban feldolgozásra kerülnek. Az eredmények végül prezentációkban válnak közös tudássá.
 • A befejező megoldások tematikai egységnél az eddig megismert, megélt, megtapasztalt folyamatokat felhasználva összegzések készülnek. Alternatívákat állítunk fel, majd egyéni, személyes tervezési folyamattal zárjuk a tréninget. Természetesen a csoport végén időt hagyunk a zárásra, a személyes visszajelzésekre és az értékelésre.

Oktatóink:

 • Scheer Ferencné / szakvizsgázott szociálpedagógus, szakértő
 • Vajda Zsolt / szociális munkás, szociálpolitikus és coach

Nyilvántartási száma: S-05-019/2018

A továbbképzés szabadon választott továbbképzésnek minősül, a részvétel 35 kreditpontot jelent meglévő a listában szereplő szakteruletek egyikével rendelkezőknek.
Részvételi díj: 45 000 Ft
Tervezett időpont: 2019. március 18-19. - 2019. március 28-29. (4 nap)
Jelentkezési határidő: 2019. március 15.
Helyszín: Pannon Kincstár / 1056 Budapest, Váci utca 47. II. emelet

 

Jelentkezz most!

Jelentkezni az ITT kitöltött Google formon keresztül tudsz.

Érdeklődsz a képzések iránt?

Örömmel válaszolunk kérdéseidre!
Hívj minket a 
+36 1 577 8322 számon
vagy írj e-mailt nekünk!

Már aktív tanulónk vagy?

Az órarendet, tananyagokat, vizsgáidat az Ügyfélkapun keresztül eléred!