Stomato-onkológiai szűrés a fogászati rendelőben

Stomato-onkológiai szűrés a fogászati rendelőben
Fogászati asszisztensként vagy klinikai fogászati higiénikusként dolgozol? Várunk továbbképzésünkre, ahol elsajátíthatod a szájüregi rákszűréshez szükséges ismereteket és módszereket. Vegyél részt a daganatos megbetegedések megelőzésében, ments életeket a fogászati rendelőben!

19 kreditpontot érő továbbképzés Fogászati asszisztensek és Klinikai fogászati higiénikusok részére

A stomato-onkológiai szűrés most fontosabb, mint valaha.

A szájüregi daganat okozta halálozások száma az utóbbi évtizedekben hihetetlenül megnőtt. Ötször annyian vesztik ma életüket olyan daganatos megbetegedésben, amely egy fogászati szűréssel még felismerhető és visszafordítható lett volna.

Ez a halálozási arány pedig egész Európában nálunk a legmagasabb, a dohányzás és alkoholfogyasztás mértéke, valamint az általánosan rossz szájhigiéné miatt.

Éppen ezért a rendszeres szűrés szerepe óriási, hiszen a szájüregi daganat nagyon korán felismerhető. Az esetek jelentős részében olyan praecancerosus elváltozások előzik meg, amelyek még visszafordíthatóak, és kezeléssel teljes gyógyulás érhető el.

Program

10:00-10:45

  • Dr. Budai Mária Phd: Fogászati prevenció

11:00-11:45

  • Dr. Szalai Katalin: Fogászati prevenció a felnőtt lakosság körében

12:00-12:45

  • Dr. Weimer Enikő: A szájnyálkahártya,- és stomatológiai betegségek prevenciója

12:45- 13:15 Ebédszünet

13:15- 14:00

  • Dr. Müller Zoltán: Szájüregi rosszindulatú daganatok diagnosztikája és kezelése

14:15-15:00

  • Varga Julianna: A klinikai fogászati higiénikus tevékenységének etikai, pedagógiai lehetőségei stomato-onkológiai szűrés során (jogi és etikai szabályozás az egészségügyben)

A változtatás jogát fenntartjuk!

A továbbképzés szabadon választott továbbképzésnek minősül, a részvétel 19 kreditpontot jelent meglévő Fogászati asszisztens és/vagy Klinikai fogászati higiénikus bizonyítvánnyal rendelkezőknek.

Részvételi díj: 9 000 Ft
Tervezett időpont: HAMAROSAN
Jelentkezési határidő: HAMAROSAN
Helyszín: Pannon Kincstár / 1056 Budapest, Váci utca 47. II. emelet

 

Jelentkezz most!

Jelentkezni az ITT kitöltött Google formon keresztül tudsz.


A képzésről mondták

"Nagyon jól felkészültek voltak az előadók, az előadás során jelentős mennyiségű információt kaptam, és teljes mértékben megfelelőnek találtam a továbbképzés szervezettségét is."

"A színvonalas szervezés, optimális helyszín, magas szintű technikai lebonyolítás, a kedves kollégák igazán nagy megelégedéssel töltenek el."

"Nagyon elégedett voltam a szervezéssel, rendezéssel, lebonyolítással."

"A színvonalas szervezés, optimális helyszín, magas szintű technikai lebonyolítás, a kedves kollégák igazán nagy megelégedéssel töltenek el."