Sportmasszázs 4.0

2017.01.25.

Sportmasszázs 4.0 címmel rendezte meg iskolánk a masszázs konferenciasorozat második állomását. A rendezvényen hét különböző szempontot hallhattunk a sportmasszázsról, a sportmasszőrök magyarországi helyzetéről, valamint a sportsérülések megfelelő kezeléséről.

Az eseményünket Galiotti Gábor, a BKIK Gyógy- és Alternatív Masszázs Szakmai Osztályának elnöke nyitotta meg. Bevezetőjében kitért arra, hogy jelenleg nagy a szakadék a sportmasszőr szakemberek és a lelkes, de hozzá nem értő masszőrök tudása között, és ezen kell majd változtatnunk, ha azt szeretnénk, hogy növekedjen a szakma elismerése.

Az első előadás a szakmai túlkapásokról szólt. Bogdán Attila, az ORFI Aneszteziológus és intenzívterápia szakasszisztense hangsúlyozta, hogy a folyamatos, akár élethosszig tartó tanulás nélkülözhetetlen a szakmai elhivatottsághoz. Az ezt követő előadásban Kurucz Zita, gyógytornász a gyógytorna és a sportmasszázs kapcsolatáról beszélt a hallgatóságnak. Szerinte egy-egy rehabilitáció sikerességének hátterében a csapatmunka áll, a különböző edzők, tornászok és masszőrök között. A harmadik előadás alatt Dr. Sós Csaba, a Paraúszók szövetségi kapitánya és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) szakmai alelnöke a paralimpiai úszók eltérő igényű masszázstechnikáit mutatta be.

Almási-Szabó Marcella a kezdő sportmasszőrök nehézségeiről beszélt, Tassy Áron pedig a rehabilitációs edzéshez használt eszközöket prezentálta. Lénárt Miklósné, a Fizioterápiás Szakdolgozók Egyesületének elnöke egy olyan innovatív eszközt mutatott be a gyakorlatban, amely segíthet a sportmasszőrök akut sérüléseinek kezelésében.

A konferenciát végül, de nem utolsó sorban Meleg Dóra, tornaedző és aerobic versenyző zárta, a tornasport és egyedi masszázsigények témával. Kiemelte, hogy a masszőrnek nem csak a sportág specifikációit érdemes ismernie, munkájához a kreatív hozzáállás is elengedhetetlen.

Az előadások prezentációit innen tölthetitek le.

Konferenciasorozatunk következő állomásán a masszőrszakma jelenlegi helyzetét fogjuk megvitatni. A következő rendezvény részleteivel hamarosan érkezünk.

További hírek

Hírlevél