Segítők Napja 2017

2017.09.26.

Színes programok, izgalmas történetek, jó hangulat - így töltöttük együtt az első Segítők Napját

Az időjárás is velünk volt, elkerült minket az eső vasárnap, az első Segítők Napján. Nagyon szurkoltunk, hogy így legyen, mert így az épületünk belső udvarán, több szívből álló installáción mutathattuk meg a résztvevőknek azt a sok üzenetet, amelyek hálaküldő játékunk keretében érkeztek.

A szakmai előadások két nagyteremben zajlottak. A nálunk oktatott segítő szakmák tanárai meséltek szakterületükről – a gyermekvédelemről, a megváltozott munkaképességgel élők és az idősek gondozásáról, a hospice ellátásról, az addiktológia feladatairól, az életmentés mindennapi kihívásairól. Vendégül láttunk speciális területekkel - mozgásfejlesztéssel, mesékkel - foglalkozó szakembereket is.

A másik nagyteremben a segítő szervezetek számoltak be munkájukról, a „jól segítés” szükségleteiről és tapasztalatairól; és olyan szívmelengető történeteket hoztak magukkal, amelyek újra és újra erőt adnak nekik.

Emellett több workshop jellegű programon vettek részt az érdeklődők: tanácsokat kaptak karrierjük építéséhez; teákat és gyógynövény készítményeket kóstoltak; elsősegély oktatáson bővítették gyakorlati tudásukat; betekintettek az ápolás-gondozás és a fogászati szakma mindennapjaiba demonstrációs termeinkben. A legtöbb érdeklődőt vonzó téma a kiégéssel foglalkozó workshop volt. Nem véletlen, hiszen ez napjaink egyik fókusztémája is, a segítő szakmákban pedig kiemelten fontos, hiszen akkor tudunk adni másoknak, ha magunkkal is rendszeresen törődünk.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai külön teremben várták a véradókat. Az önkéntes lehetőségek iránt érdeklődők pedig az előadásokon is képviselt segítő szervezetekkel beszélgettek a kiállítási standoknál.

A résztvevőktől kapott visszajelzések alapján, aki itt volt, jó hangulatban töltötte velünk a napot és feltöltődött az útravalóként gyűjtött hasznos információval.

Bízunk benne, hogy sikerült összekapcsolni a segíteni vágyást a segítségkéréssel, és hogy sok értékes együttműködés indult el a vasárnap. A kezdeményezésünk hírére, reméljük, jövőre még nagyobb körben tartjuk majd meg a Segítők Napját!

Köszönjük, hogy vendégeink, előadóink voltak:

Bátor Tábor
euJobs
Fairfood
Fészek Gyermekvédő Egyesület
Homor Fatima MBA
Karakter Kommunikációs Iroda
Kerekes József
Kuti-Séra Márk
Magyar Vöröskereszt
Menhely Alapítvány
Molnárka Étterem
Országos Mentőszolgálat
Otthon Segítünk Alapítvány
Pető Intézet
Teljes Élet Szociális Alapítvány
Veres Károly

Köszönjük a Pannon Kincstár oktatóinak:

Andróczki Györgyné Incinek, Antal Kálmánnak, Bognár Péternek, Dr. Bartucz Gizellának, Gajdán Gabriellának, Gaszler Istvánnak, Földes Petrának, Kalász Krisztinának, Lukács Miklósnak, Petróczy Szidóniának, Schmidka Istvánné Pipinek, Szabados Slezák Brigittának, Terbéné Szekeres Klárának és Tóth Jánosné Vera néninek.

Az esemény képeivel szeretnénk megmutatni azt a fantasztikus hangulatot és jó érzést, amit a rendezvényen átéltünk.

További hírek

Hírlevél